Tavak és biotópok élénkítése


Tavak és biotópok élénkítésénél tapasztalható hatások:
– a tóvíz mikrobiológiai minőségének javulása a természetes öntisztuló képesség támogatásával
– valamint a mikrobiológiai egyensúly fokozatos helyreállítása

Peter Eugen Mollnak van egy farmja São José dos Campos városában, a brazíliai São Paolo tartományban. Pár évvel ezelőtt céget alapított dísznövények termesztésére, amelyeket a helyi piacon értékesített. Ehhez egy megbízható, egészséges vízforrásra volt szüksége. Mivel Peter Moll nem volt biztos benne, hogy az alkalmazott vize tényleg jó minőségű volt-e, úgy döntött, hogy a tulajdonához tartozó tó vizét használja.

A gond csupán az volt, hogy a tó vize biológiailag halott volt. Felmerült a kérdés, hogy hogyan lehetne újraaktiválni. Már tíz évvel azelőtt hallott Granderről. Amikor megtudta, hogy a technológia Brazíliában is kapható, beépíttetett egy élénkítő készüléket a tó keringető pumpája mögé.

A regenerációs folyamat mindenki számára látható volt: a korábban tejes, barnás, kellemetlen szagú víz visszanyerte eredeti tisztaságát, az erős algásodás teljesen megszűnt, és a tó annyira megújult, hogy Peter Moll most halakat tenyészt benne.

A parton állandóan növekvő növényrengeteg fejlődött ki. Három hónappal a Granderrendszer kiépítése után Peter Moll már csakis a tó vizével öntözi három üvegházának növényeit. Azóta egyenletesen és erősen növekednek. A levelek szélesebbek, nagyobbak, sokkal mélyebb, intenzívebb zöld a színük, és – a trágya- és növényvédőszer mennyiség csökkentése ellenére – nem betegednek meg. Ügyfelek arról számolnak be, hogy a növények sokkal jobban átvészelik az átültetést és sokkal jobbnak tűnik a vitalitásuk is.
Peter Moll így két dolgot ért el egyszerre – tavának élénkítése és a javított növénynövekedés, ami természetesen a cég forgalmát erősíti.

Biológiailag halott tavak újra életre kelthetőek a Grander vízélénkítés által.

 

 

 

 

Vissza a főoldalra…


Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.